Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

SdH-RVHIbodegraven-6287

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk bereikbaar

De provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om de best bereikbare provincie van Nederland te zijn. Dat betekent werk aan de winkel, ook in de omgeving van Bodegraven-Reeuwijk. De commissie Bereikbaarheid, Mobiliteit en Verkeer houdt zich hier namens de RvHID mee bezig.

De commissie Bereikbaarheid, Mobiliteit en Verkeer adviseert gemeente en provincie over oplossingen voor de korte, middellange en lange termijn om de bereikbaarheid van Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. De bereikbaarheidsproblematiek in Bodegraven-Reeuwijk heeft een aantal oorzaken blijkt uit verschillende onderzoeken. Ten eerste is er te weinig capaciteit op de A12 en de samenvoeging van de N11 en A12. Maar ook de N459 en de twee rotondes naar de N11 en A12 (Fortuijnrotonde en Bot/kluifrotonde) kunnen het aantal verkeersbewegingen onvoldoende aan.

De RvHID is van mening dat de bereikbaarheid van de gemeente alleen verbeterd kan worden als er op alle knelpunten actie wordt ondernomen en zet zich hiervoor in.

    • De commissie heeft nauw contact met de gemeente, provincie en het rijk over de Bodegravenbogen. De Bodegravenbogen moet de problemen van de capaciteit van de A12 en de samenvoeging van de N11 met de A12 oplossen.
    • De commissie maakt in samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de Provincie Zuid-Holland een studie naar de gewenste verbeteringen op knooppunt Bodegraven voor de korte, middellange en lange termijn. Dit betreft onder andere oplossingen voor de capaciteitsproblemen van de N459 en de Fortuijnrotonde bij Reeuwijk en de Bot/kluifronde bij Bodegraven.

In deze rubriek houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit onderwerp. Houd hiervoor de nieuwsbrief en de website in de gaten. Leden krijgen bij nieuws een uitgebreide update via de e-mail en de ledenvergadering.

Wil je een bijdrage leveren aan deze rubriek of heb je een vraag?
Neem dan contact op met ons secretariaat via secretariaat@rvhid.nl.